Langkau ke kandungan utama
Sila tunggu...
Kategori Insentif
Skop Pembiayaan

Program Pembiayaan MTDC-microLEAP Peer-to-Peer (P2P) adalah program pinjaman sosial yang bertujuan untuk memudahkan syarikat berasaskan teknologi tempatan memperoleh pembiayaan secara langsung daripada orang ramai; sama ada individu atau organisasi melalui platform crowdfunding. Program ini akan membolehkan syarikat berasaskan teknologi tempatan memperoleh modal melalui pinjaman peer-to-peer (P2P) daripada sebilangan besar pelabur, menggunakan platform dalam talian.

Rakan kongsi P2P Malaysian Technology Development Corporation Sdn Bhd (MTDC), microLEAP (Microleap PLT), adalah Pengendali Pasaran yang diiktiraf oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia yang mengendalikan platform pembiayaan P2P yang membolehkan perniagaan mengumpulkan dana bersumberkan orang ramai di mana penerbit (peminjam ) boleh meningkatkan pembiayaan daripada serendah RM1,000 sementara pelabur P2P mungkin melabur dalam 'Nota Pelaburan' yang dikeluarkan oleh mereka daripada harga serendah RM50.

Kaedah Permohonan

Setiap syarikat yang ingin memohon dana ini perlu membuat pembentangan rancangan perniagaan melalui sesi "MTDC Weekly Pitching". Sesi pitching tersebut boleh dimohon melalui https://pitching.mtdc.com.my

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan majukan e-mel kepada kami (pitch@mtdc.com.my)

Kriteria Kelayakan

● Diperbadankan di Malaysia
● Majoriti dimiliki oleh rakyat Malaysia.
● Teknologi yang disokong oleh IP
● Prototaip siap dikomersialkan
● Berkelayakan untuk melancarkan kempen penggalangan dana P2P melalui platform crowdfunding (iaitu microLEAP)

Maklumat Perhubungan

NA

Email
shaharulazam@mtdc.com.my
pitch@mtdc.com.my
Faks
NA
Telefon
NA
Terakhir dikemaskini
26 Jun 2023