Skip to main content
x
Type a word
Category of Technology / Product

ID : tm3403115002


Applikasi
Minyak Pati Kayu Manis
Komersial Dalam Diet Ikan
Kerapu Untuk Kawalan
Parasit Lintah Laut


Inovasi ini terhasil semasa menjalankan kajian pemantauan dan
pengawalan serangan ektoparasit pada ikan ternakan di sangkar.Dalam tempoh kajian tersebut, pemerhatian kasar pada benih ikanyang dijangkiti lintah laut menunjukkan tanda-tanda klinikal seperti pendarahan dan luka di badan, mata atau sirip pada setiap bulan pertama kemasukan benih ke sangkar. Inovasi penggunaan pati minyak kayu manis komersil dalam diet ikan kerapu selama 2 minggu di peringkat hatceri merupakan satu usaha meningkatkan daya tahan ikan terhadap semua serangan penyakit sebelum dipindahkan ke sangkar. Aplikasi pati minyak kayu manis komersil didapati dapat mengurangkan sebanyak 70% tanda-tanda klinikal yang biasa dikesan pada bulan pertama kemasukan benih dalam sangkar. Begitu
juga dengan pengurangan 20% jangkitan parasit lintah laut pada benih ikan kerapu dalam sangkar pada minggu 4. Inovasi ini mudah digunakan dan diapplikasi pada 2 minggu pertama sebelum benih ikan kerapu dimasukkan ke sangkar. Inovasi ini masih dalam peringkat penambahbaikan dari segi kaedah penyimpanan di lokasi sangkar.

Kota Kuala Muda Kedah

ID : tm3403215003


Break And Protect : Alat Untuk Mengawal Infestasi Lintah Marin Terhadap Ikan Marin Ternak

Inovasi ini tercetus semasa mencari penyelesaian kepada masalah serangan ektoparasit iaitu lintah laut dalam ternakan ikan kerapu.Inovasi ini menggunakan pendekatan saintifik maklumat kitaran hidup parasit.Inovasi ini boleh mengurangkan bilangan parasit lintah laut pada ikan dan seterusnya mengurangkan risiko ancaman pesakit sekundari seperti penyakit sisik tanggal, reput ekor dan sirip,Keadaan bentuk inovasi turut mengurangkan masalah kanibalisma dalam ternakan ikan kerapu di dalaam sangkar dan sekaligus meningkatkan produktiviti ternakan dan sekaligus meningkatkan pengeluaran ikan ternak marin.
Konsep ini adalah menggunakan substrat yabf diletakkan dalam sangkar ikan kerapu bagi tujuan lintah melekat dan bertelur di substrat tersebut dan dalam masa tertentu, substrat tersebut perlu dikeluarkan daripada sangkar ikan untuk tujuan pemutusan kitaran hidup lintah.

Kota Kuala Muda Kedah

ID : tm3403315004


Cacing Nightcrawlers :Makanan Tambahan Bernutrien Untuk Induk Udang Galah

Untuk menjimatkan kos makanan induk udang yang bebas penyakit,FRI Pulau Sayak telah membangunkan teknik penghasilan cacing African Nightcrawlers (Eudrilus sp.) dengan menggunakan tangkitangki yang tekah bocor atau rosak tanpa menggunakan najis haiwan.
Kajian penternakan cacing tanah Nightcrawlers telah dimulakan
pada pertengahan tahun 2011. Penternakan cacing menggunakan
30 unit tangki gentian kaca (100 kg) dengan dasar berbentuk kon untuk memudahkan aliran keluar air baja organik melalui salur air di bahagian bawah. Sebanyak 20 ekor induk Nightcrawlers dimasukkan ke dalam setiap tangki yang mengandungi 60 kg campuran tanah dan pasir. Pemberian campuran makanan khas berserta air diberikan setiap hari. Selepas tujuh bulan beroperasi, sebanyak 700-1,000 g cacing Nightcrawlers boleh dihasilkan setiap hari atau sebanyak 21 kg setiap bulan. Setelah penuaian, cacing tersebut dibersihkan dan sedia untuk diberi makan terus kepada induk udang galah atau dijual. Berdasarkan kaedah penjualan RM200/kg cacing adalah berserta 70% berat tanah,
maka berat kasar sebanyak 63 kg dengan pendapatan sehingga
sekurang-kurangnya RM12,000 sebulan boleh dicapai. Induk-induk liar diperolehi dan kajian ternakan menggunakan pelbagai nisbah campuran tanah dan pasir telah diuji. Hasil kajian mendapati, purata sebanyak 200 ekor benih-benih cacing Nightcrawlers bersaiz sekitar 10 mm terhasil daripada setiap ekor induk cacing Nightcrawlers dalam tempoh 12 hingga 14 hari. Tempoh enam hingga tujuh bulan diperlukan untuk benih-benih tersebut mencapai berat sekitar 1.5 g hingga 2.0 g seekor, sebelum dituai untuk dijadikan sebagai makanan
tambahan induk udang galah. Penyaringan virus Nodavirus udang pada cacing Nightcrawlers dibuat secara berkala menggunakan kaedah PCR untuk memastikan bahawa tiada virus Nodavirus dikesan pada cacing tersebut.

Kota Kuala Muda Kedah

ID : tm3403415005


DOFia Red : Strain Tilapia Merah Yang Ditambahbaik

Dalam kajian ini, induk-induk tilapia merah dari pusat-pusat pembenihan dan kolam-kolam ternakan di Semenanjung Malaysia telah dikumpulkan dan penilian prestasi telah dijalankan di FRI Glami Lemi,Negeri Sembilan.Empat stok baka terbaik telah dipilih dan dikacuk dalam corak diallel yang lengkap dan keluarga yang terhasil dipindahkan ke Pusat Pemgembangan Akuakultur (PPA) di Jitra.

Kota Kuala Muda Kedah

ID : tm3403515006


Pembangunan Baka Dan Penambaikan Genetik Udang Galah
(Macrobrachium Rosenbergii)


FRI Pulau Sayak telah menghasilkan induk domestikasi yang
dipertingkatkan dari segi genetik dan prestasi. Dengan adanya
program pembangunan baka ini produktiviti dapat ditingkatkan
dengan penggunaan induk-induk dari strain yang berkualiti. Selain prestasi yang baik, program ini juga mampu membekalkan induk sepanjang tahun tanpa dipengaruhi faktor permintaan dan cuaca. Dari segi penyakit pula, tidak ramai yang melakukan saringan terhadap induk yang digunakan. Jangkitan secara horizontal iaitu daripada induk kepada anak akan menjejaskan kadar hidup serta tumbesaran dikolam kelak. Hasil inovasi ini, bekalan induk yang diketahui status kesihatannya, prestasi tumbesaran dan keturunannya dapat digunakan secara meluas di negara ini.Dalam proses pembakaan ini, 4 sumber induk berbeza yang dikenali sebagai populasi asas telah digunakan. Sumber tersebut diperolehi daripada Sg Muda (Kedah), Sg Teluk Intan (Perak), Sg Timun (Negeri Sembilan) dan Sg Muar (Johor). Melalui kacukan secara sistematik dan
saintifik, 8 kumpulan baka yang baru diperolehi. Setiap baka dinilai dan baka yang terbaik digandaan untuk dijadikan induk. Seterusnya diedarkan kepada hatcheri yang memerlukannya. Saringan terhadap penyakit terutamanya bawaan virus keputusan 100% bebas daripada MrNv. Prestasi setiap baka pada setiap generasi dinilai berdasarkan jumlah peneluran dan prestasi dikolam. Dalam jangkamasa panjang,
pembangunan induk secara sistematik dan terancang dapat membantu menghasikan baka induk SPF dan induk membolehkan kebergantungan terhadap induk liar dikurangkan, bekalan rega berterusan dan ancaman biakbaka dalam diminimakan. Bekalan induk juga dijangka dapat dihasilkan sepanjang tahun tanpa dipengaruhi faktor musim. Selain itu program ini berjaya meningkat jumlah peneluran per induk.

Kota Kuala Muda Kedah

ID : tm3403615007


Penggunaan Sprinkler Dalam Meningkatkan Pengeluaran
Benih Udang Galah


Satu teknik bagi mengatasi masalah ini di hatcheri telah dibangunkan iaitu dngan menggunakan sprinkler (alat penyiram) yang dipasang di dalam tangki asuhan benih. Penggunaan sprinkler telah membantu mengurangkan masalah kematian benih udang galah yang melekat pada dinding tangki dan sekaligus meningkatkan pengeluaran benihudang galah. Sprinkler dipasang dalam tangki pembenihan bermula pada peringkat 10 pembenihan mengikut kesesuaian dan keadaan tangki. Sprinkler dipasang di dalam atau di bahagian atas tangki. Alat ini akan menyemburkan air pada bahagian dinding tangki secara sekata dan seterusnya menolak larva yang melekat pada dinding
supaya jatuh kembali ke dalam tangki. Jumlah dan bilangan sprinkler bergantung kepada saiz tangki. Tangki berisipadu 2-3 tan hanya memerlukan satu unit sprinkler sahaja yang berharga RM 70.00.

Kota Kuala Muda Kedah

ID : tm3403715008


PrimZeat : Makanan lembab induk udang dan ikan laut bebas penyakit

Penghasilan makanan pematangan induk udang bebas penyakit (PrimEZeat) terdiri dari bhan-bahan segar yang diketahui formulasinya dalam bentuk pes melekit.Disediakan dengan pensterilan secara pemanasan untuk menghasilkan produk makanan lembab khas pematangan induk udang galah,udang laut dan ikan laut.Kajian pemakanan yang dilaksanakan keatas induk udang harimau dan udang galah berjaya menunjukkan bahawa PrimEZeat tidak membawa kesan negatif keatas kesihatan udang harimau Fekunditi induk udang galah yang diberi PrimEZeat didapati setara berbanding induk udang galah yang diberi makanan konvensional.

Kota Kuala Muda Kedah

ID : tm3403815009


Protokol Ternakan Mikroalga Effisien Meningkatkan Produktiviti Ikan Marin

Inovasi yang dibangunkan adalah kaedah menggunakan pensterilan dry vapour. Teknik ini menggunakan inkubator yang diubahsuai menjadi oven pemanas pada suhu 125C untuk 2 jam atau 70C untuk 4 jam. Suhu ini sesuai untuk pensterilan air laut bagi tujuan ternakan mikroalga dalam kelalang 2 L. Kaedah ini dapat mensterilkan lebih banyak isipadu air laut berbanding dengan autoklaf yang hanya mempunyai isipadu pensterilan yang kecil.Kepekatan sel Nannochloropsis mencapai 50 juta sel/ml menyamai dengan kaedah menggunakan autoklaf. Ternakan 30 L dalam makmal basah dengan pendingin hawa dapat dielakkan dengan digantikan ternakan di luar bangunan dalam tangki kaca 50 L. Ini telah menjimatkan penggunaan tenaga elektrik.

Kota Kuala Muda Kedah

ID : tm3403915010


Sistem Aruhan Zooplankton Dalam Ternakan Udang Harimau

Sistem ini dapat meningkatkan jumlah zooplankton di dalam kolam
ternakan udang marin dengan menggunakan detritus. Detritus
diperolehi daripada bahan-bahan terbuang, murah dan mudah
diperolehi seperti hampas soya, pelet yang rosak, tepung ikan,
dedak padi, sekam dan lain-lain.
Komponen tangki pengasingan terdiri daripada satu unit pam
separa tenggelam, tangki bersaiz 6 X 4 X 3, extension wayar
penyambung, alat pengawal masa (timer), skrin penapis 100 m,
blower dan paip. Pam bersaiz kecil adalah memadai untuk tujuan
pengepaman air dari kolam ke tangki pengasingan.

Kota Kuala Muda Kedah

ID : tm204081455


Sistem Pengurusan Kad Pintar Kampus Tanpa Wang (EDUPurS)

Sistem Kad Pintar Kampus (EDUPurS) menggabungkan fungsi yang mampu mentransformasikan setiap institusi pendidikan kepada institusi yang lebih berdaya maju dan berteknologi sesuai dengan visi memartabatkan institusi pendidikan Malaysia seiring dengan antarabangsa.

Serdang Selangor

ID : tm3069911670


ZeoPKC: An Additive to Control Ammonia Production in Poultry Houses

This product is especially useful for layers in cages or broilers in deep litter system, in open or close house system or range system.Other added advantages for layers include: -improved egg shell quality. -In additional to being safe and healthy,it provides additional nutrients,such as calcium and antioxidants to the layers; - It is easy to use, can just be mixed in the feed. ZeoPKC is proven to be environmentally friendly and cost effective. It is suitable for organic farming system. It is formulated to contain zeolite,palm kernel cake,antioxidants and other useful nutrients.In addition, it absorbs moisture which predisposes to fly larvae,reduces emission of NH3 from fecal nitrogen and is value added organic manure.

Serdang Selangor

ID : tm3070011671


ZAPPA- The Rice Seeds Germination Enhancer and the Control of 'Padi Angin' Infestation

ZAPPA or `Zapa Padi Angin` is a specially formulated seed treatment with active oxygen which provides vigorous growth to rice seeds grown under aerobic and anaerobic systems.
- Increases root and shoot growth to about 130% & 62%
respectively.
- Increases paddy yield between 40 to 57%
- Paddy seeds treated with active oxygen in ZAPPA
suffocates the untreated weedy rice seeds present in the
soil, thereby reducing weed problems
- Reduces rats attacks due to standing water
- Conserves water usage (water is not removed after
ploughing)
- Reduces seed borne disease, and increase seed purity.

Serdang Selangor

ID : tm3070111672


Work Values Congruency System

Work values congruency system is a web-based that can identify the work values needed in a workplace in their rank of importance. The work values of individual candidates or apprentices can then be assessed and compared with the "ought to" have work values to see the extent of congruency (match or mismatch). The system can be utilized for career and human resource management, training and programmes aimed towards producing profitable and psychologically congruent apprentices and workers.

This system currently is using a present database churned out from a study. A total of 26 work values are computed and ranked according to their importance in the institutions and training centers participating in the National Dual Training System.

The work values are work with others, help others, creativity, lifelong learning, friendship, help society, work precision, supervision, working mastery, make decision, intellectual status, search for meaning, work under pressure, achievement, public contacts, security & stability, influence people, affiliations, more fulfillment, competition, change and variety, autonomy, excitement, financial gain, lifestyle and community, and challenge.

Serdang Selangor

ID : tm3070211673


WONDERMOMO: Biodegradable Portable Charger (BPC)

More and more portable device had been produced to fulfill the high demand of the new portable device era. Wondermomo: Biodegradable charger (BPC) is portable power supply for mobile electronic devices. BPC eliminate down time for charging mobile electronic devices like mobile phones, PDA, digital cameras, notebook computer and video camera which normally require electricity from conventional utility socket for charging. It is a solution for the user in charging heir portable devices wherever their location maybe. BPC is very reliable, charge any portable electric compact and it is very light in weight and small in size. It is easy and handy to carry along while traveling. It will use a much more environmental friendly energy source compare to conventional electricity charger. Handy portable device has become part of hour daily life. Everyday, there are new handy portable device launch in world wide. The portable handy device which using rechargeable battery cannot works efficiently without a convenient energy source for charging it, especially when the user staying out from the house or indoor, where there is no plug and play energy source nearby and some of use end up carrying extra battery. Thus, it is important to take this problem seriously. Although there are existing portable chargers in the present market, but these devices are not working efficient due to various reasons, such as expensive price, bulky size, made of heavy material and slow charging speed and furthermore the energy source is not renewable and environmentally friendly.

Serdang Selangor

ID : tm3070311674


Web Smart Farmer

Web Smart Farmer is a Web Based System to help the farmer to view their field soil variability maps and keep the record of their farming activities through a web portal and take remedial actions using variable rate treatment of their management zones with the help of "rice check" available on-line. The system also allows farmers to keep the record of their farming activities such as amount and cost of fertilizer and chemical uses. The system finally will determine the profit of their farming based on Return of Investment (ROI). This will enhance the farmers' understanding on their cost of productions and real profit being gained by them for each particular season. The target group for these systems is for the farmers and farm managers. The farm manager can view which lot produce highest yield with the lower cost of expenses. This will help the managers to determine which lot with the low produced yield and overcome the problems. This system has the potential to be used in the granary area and also by the government agencies involved in the national rice industry like MADA, KADA and others. Because of the use of open-source technologies, the cost for development of this system is reduced.

Serdang Selangor

ID : tm3070411675


WARM Model

This invention relates to a system and method for optimum watershed outflow retention, control and management through the utilization of structural best management practices (SBMP) such as constructed ponds to achieve the objects of controlling flood and or maintaining base flow. it is a method for investigating, identifying, implementing and operating SBMP for mitigating, controlling and managing the impacts of land development on watershed outflow quantity. It is a novel and cost effective decision support system (DSS) for current and future mitigation of the effects of land use changes on river discharge. It compiles tools and techniques that include remote sensing (RS) and hydrological modeling to provide a meaningful, integrated and multi-criteria solution. Maps identifying the locations and sizes of SBMP will help planners and decision makers to take the impacts of climate change into account. The future SBMP detailed plans will be generated in advance to help planners and decision makers avoid the negative impacts of land use changes on stream flow magnitude in the watershed.

Serdang Selangor

ID : tm3070511676


VRS-RadeR System (Virtual Rainfall Stations using Radar-Derived Rainfall Data)

Malaysia has 10 weather radar stations belonging to the Malaysian Meteorological Department (MMD) that can be used to estimate rainfall distribution. A new computer program called RaDeR ver1.0 was developed to estimate the radar-derived rainfall intensities from archived raw weather radar data. The RaDeR ver1.0 performs fast estimation more than 100 times of 3D-Rapic program currently used by MMD. Since Malaysia is a tripical country with more than 60% of land area covered by forest, using the limited number of rain gauges to determine the spatial distribution of rainfall in forested watersheds may not be representative, hence not the best technique. Therefore, a VRS-RaDeR system was developed to improve mapping of the rainfall spatial distribution using virtual rainfall stations (VRS) network and the RaDeR ver1.0 program. It was found that using the development system to estimate the rainfall distribution gives better watershed runoff result than using the traditional rain gauge data.

Serdang Selangor

ID : tm3070611677


VOCIO (Child Rocker)

VOCIO is baby swing that practical and well-use for the use of infants and the parents' as well. This new design of baby rocking swing will considering more the practicality aspect and well-use in the purpose of creating a design that very friendly user. There are many types of swing design can be find. Some of them using the rocking system as the technology developed. This study is to resolve the issue that arises on current baby swing products such as comfort, safety and personal taste.
The disadvantages of existing baby swings are such as the awkwardness of styles with overhead bars or mobiles and the unpractical of some of product assembly during usage. Lastly, personal taste in using a practical product that equipped with justified technology without harming the baby itself was also taken as critical design criteria. Thus, this effort will ensure that the quality of the new design product is better than the older design by considering the best solutions based on the user needs.
In general, the proposed product titled VOCIO emphasizes on the 3 factors of design considerations (comfort, safety and personal taste as mention above). Most of the analyzes conducted have focused on the safe practical usage without abandoning the aesthetic criteria. The concept of new era of design considering each criterion is important due to the demands of personal taste and tendency of the society nowadays. This will help the user/ consumer to accept the design instead of accepting the new technology applied on the design.

Serdang Selangor

ID : tm3070711678


Vita-Grow : The Growth and Yield Enhance

- VITA-GROW increased plant yield and produce quality
fruits;
- Produce proven UPM long-term research;
- Reaffirmed by MARDI, BERNAS, FELCRA, DOA, MADA, FOA an
individual farmers in Malaysia.
- Foliar fertilizer containing complete and balanced plant
mixed nutrients;
- Enriched with plant growth regulators and organically
bound micronutrients;
- High strange stability; and
- High stability when mixed who most nutrients.
- Stimulates/induce flowering and better fruit setting;
- Prevent the shedding of flowers and buds;
- Significantly increase yields during; and reproductive
stage by correction of nutrients deficiencies.

Serdang Selangor

ID : tm3070811679


Viscous Damper Device for Reinforced Concrete Buildings Subjected to Earthquake

Maintaining the safety, Functionality of buildings and living confort in the residents during earthquakes and strong winds is of paramount importance in civil engineering field. The present system is development of a numerical finite element algorithm used for analysis of reinforced concrete structure equipped with shakes energy absorbing device subjected to dynamic load such as earthquake excitation. Hence, new nonlinear viscose damper is proposed and finite element program code for analysis of reinforced system is evaluated by implementation in actual reinforced concrete frame buildings. by comparing seismic responses of modeled structures without energy dissipation system, and structures with proposed system shows that using developed earthquake dissipation devices effectively reduced structural response due to earthquakes and mitigates buildings safety. The main aim of present work is to provide safe shelter for one billion humans being against natural disaster such as earthquake and tsunami.

Serdang Selangor

ID : tm3070911680


Virgin Coconut Oil : Application of FTIR Spectrocopy for Analysis of Virgin Coconut Oil

Application of analytical technique to measure the content of virgin coconut oil.

Advantages:
- fast and reliable
- support the green technology

Serdang Selangor

ID : tm3071011681


V-Grooving: A New Conversion Method of Bamboo Culms into Flat Bamboo Sheet

The present invention relates to the method and the apparatus for converting cylinder shaped bamboo culms into flat, solid bamboo sheets that can be further processed into various high value-added products. The culm internodes are cut in a series of V-shaped grooves at its outer-side by a special design grooving machine at a predetermined grooving interval. The optimum grooving intervals, which are the function of culm diameter, thickness and the grooving angle, are tabulated in a Grooving Table for simple operator use. Each grooving has 0.5-1.0mm depth grooving cease that serves as pivoted connector to maintain the culm intact and provides pivoted hinge function necessary for flattening process. After series of grooving being completed and the last groove is cut through, the grooved culm is opened up by hand and simply flattened under a pressing machine or clamper. The hinge function of the grooving cease transfers the vertical forces of the pressing into lateral forces that facilitate each the groove to close tightly and can be fixed become flat sheet upon they has been previously coated with certain glue. Since the flattened culm is wide and laterally straight, it can be efficiently and practically planed by a planing machine on one or both of its surfaces and then used for producing of laminated bamboo boards or planks. The advantage is that the processing steps are shorter and more efficient as compared to the conventional split-and-squaring method. Therefore, the product production cost with this method is expected to be lower than those of the conventional method. On top of that, as the machine used is small and relatively simple in its construction, this method and apparatus will be suitable for medium- and small-scales bamboo processors, especially those from bamboo producing countries such as in Malaysia, Indonesia, India, China, Thailand, and Philippines.

Serdang Selangor

ID : tm3071111682


UVTREAT Machine

The UVTREAT Machine is designed that is capable to treat the fresh tropical juices such as pineapple juice to inactivation of the bacteria at least 5 log10 reduction as required by the Foods and Drugs Administration (FDA). Dean vortex flow concept was adapted in this machine to increase the mixing effect as well as exposure of the microorganism to UV, thus, increase the lethality rate of microorganism. The machine is simple, feasible and a cost saving piece of equipment. It consists of an inlet, UV reactor and outlet. The UV reactor consists of 6 UV lamps in which five of the units are arranged in a circular pattern to minimize the size of the process system yet ease to handle and maintenance. A lamp in the centre of the five lamps that arrange in the circular pattern to boost the effectiveness of the processing system to give extra UV-C wavelength. The UV lamps able to switch on/off individually by using the control panel. Juice is pumped in by hydraulic pump and it is treated at the UV reactor (254 nm) prior packaging at the outlet. The production rate of this machine is depending on the characteristic of the juice and the number of lamp uses.

Serdang Selangor

ID : tm3071211683


UV Treat Machine

The UVTreat Machine is designed that is capable to treat the fresh tropical juices such as pineapple juice to inactivation of the bacteria at least 5 log10 reduction as required by the Foods and Drugs Administration [FDA] in which existing designs are not able to achieve the standard. Dean vortex flow concept was adapted to this machine to increase the mixing effect as well as the exposure of the microorganism to UV, thus, increased the lethality rate of microorganism. The machine is simple, feasible and a cost saving piece of equipment.

Serdang Selangor

ID : tm3071311684


Use of P-32 Isotope and Phosphate Transporter for Selecting Oil Palm Genotypes with Efficiency P Uptake Ability

Phosphate is one of the crucial elements to complete the plant's life cycle. The use of phosphate fertilizer in manipulating the phosphate availability in Malaysian soils has been a common strategy by planters to improve the plant's growth. In view that phosphate resources is depleting and some environmental issues that arises due to excessive phosphate fertilizer application, a concept of "tailoring the plant to fit the soil" is adopted. We implemented two techniques to identify oil palm genotypes with better phosphate uptake ability. The outcome of the research has the implication that phosphate resources in the soil is better utilized and promotes sustainable agricultural practice. In our study, P-32 radioisotope proved to be a good method to quantify and differentiate the genotypes in taking up applied P among oil palm genotypes were observed. Next, we incorporated molecular technique to understand the uptake of P among oil palm genotypes during P-starvation. A distinct difference in expression of phosphate transporters were observed among the genotypes. These two techniques will contribute in the oil palm breeding program to identifying genotypes with better P uptake ability.

Serdang Selangor

Displaying 1 - 25 of 403

To Register New Technology and Product Click Here