Skip to main content
x
Type a word
Category of Technology / Product

ID : tm3403115002


Applikasi
Minyak Pati Kayu Manis
Komersial Dalam Diet Ikan
Kerapu Untuk Kawalan
Parasit Lintah Laut


Inovasi ini terhasil semasa menjalankan kajian pemantauan dan
pengawalan serangan ektoparasit pada ikan ternakan di sangkar.Dalam tempoh kajian tersebut, pemerhatian kasar pada benih ikanyang dijangkiti lintah laut menunjukkan tanda-tanda klinikal seperti pendarahan dan luka di badan, mata atau sirip pada setiap bulan pertama kemasukan benih ke sangkar. Inovasi penggunaan pati minyak kayu manis komersil dalam diet ikan kerapu selama 2 minggu di peringkat hatceri merupakan satu usaha meningkatkan daya tahan ikan terhadap semua serangan penyakit sebelum dipindahkan ke sangkar. Aplikasi pati minyak kayu manis komersil didapati dapat mengurangkan sebanyak 70% tanda-tanda klinikal yang biasa dikesan pada bulan pertama kemasukan benih dalam sangkar. Begitu
juga dengan pengurangan 20% jangkitan parasit lintah laut pada benih ikan kerapu dalam sangkar pada minggu 4. Inovasi ini mudah digunakan dan diapplikasi pada 2 minggu pertama sebelum benih ikan kerapu dimasukkan ke sangkar. Inovasi ini masih dalam peringkat penambahbaikan dari segi kaedah penyimpanan di lokasi sangkar.

Kota Kuala Muda Kedah

ID : tm3403215003


Break And Protect : Alat Untuk Mengawal Infestasi Lintah Marin Terhadap Ikan Marin Ternak

Inovasi ini tercetus semasa mencari penyelesaian kepada masalah serangan ektoparasit iaitu lintah laut dalam ternakan ikan kerapu.Inovasi ini menggunakan pendekatan saintifik maklumat kitaran hidup parasit.Inovasi ini boleh mengurangkan bilangan parasit lintah laut pada ikan dan seterusnya mengurangkan risiko ancaman pesakit sekundari seperti penyakit sisik tanggal, reput ekor dan sirip,Keadaan bentuk inovasi turut mengurangkan masalah kanibalisma dalam ternakan ikan kerapu di dalaam sangkar dan sekaligus meningkatkan produktiviti ternakan dan sekaligus meningkatkan pengeluaran ikan ternak marin.
Konsep ini adalah menggunakan substrat yabf diletakkan dalam sangkar ikan kerapu bagi tujuan lintah melekat dan bertelur di substrat tersebut dan dalam masa tertentu, substrat tersebut perlu dikeluarkan daripada sangkar ikan untuk tujuan pemutusan kitaran hidup lintah.

Kota Kuala Muda Kedah

ID : tm3403315004


Cacing Nightcrawlers :Makanan Tambahan Bernutrien Untuk Induk Udang Galah

Untuk menjimatkan kos makanan induk udang yang bebas penyakit,FRI Pulau Sayak telah membangunkan teknik penghasilan cacing African Nightcrawlers (Eudrilus sp.) dengan menggunakan tangkitangki yang tekah bocor atau rosak tanpa menggunakan najis haiwan.
Kajian penternakan cacing tanah Nightcrawlers telah dimulakan
pada pertengahan tahun 2011. Penternakan cacing menggunakan
30 unit tangki gentian kaca (100 kg) dengan dasar berbentuk kon untuk memudahkan aliran keluar air baja organik melalui salur air di bahagian bawah. Sebanyak 20 ekor induk Nightcrawlers dimasukkan ke dalam setiap tangki yang mengandungi 60 kg campuran tanah dan pasir. Pemberian campuran makanan khas berserta air diberikan setiap hari. Selepas tujuh bulan beroperasi, sebanyak 700-1,000 g cacing Nightcrawlers boleh dihasilkan setiap hari atau sebanyak 21 kg setiap bulan. Setelah penuaian, cacing tersebut dibersihkan dan sedia untuk diberi makan terus kepada induk udang galah atau dijual. Berdasarkan kaedah penjualan RM200/kg cacing adalah berserta 70% berat tanah,
maka berat kasar sebanyak 63 kg dengan pendapatan sehingga
sekurang-kurangnya RM12,000 sebulan boleh dicapai. Induk-induk liar diperolehi dan kajian ternakan menggunakan pelbagai nisbah campuran tanah dan pasir telah diuji. Hasil kajian mendapati, purata sebanyak 200 ekor benih-benih cacing Nightcrawlers bersaiz sekitar 10 mm terhasil daripada setiap ekor induk cacing Nightcrawlers dalam tempoh 12 hingga 14 hari. Tempoh enam hingga tujuh bulan diperlukan untuk benih-benih tersebut mencapai berat sekitar 1.5 g hingga 2.0 g seekor, sebelum dituai untuk dijadikan sebagai makanan
tambahan induk udang galah. Penyaringan virus Nodavirus udang pada cacing Nightcrawlers dibuat secara berkala menggunakan kaedah PCR untuk memastikan bahawa tiada virus Nodavirus dikesan pada cacing tersebut.

Kota Kuala Muda Kedah

ID : tm3403415005


DOFia Red : Strain Tilapia Merah Yang Ditambahbaik

Dalam kajian ini, induk-induk tilapia merah dari pusat-pusat pembenihan dan kolam-kolam ternakan di Semenanjung Malaysia telah dikumpulkan dan penilian prestasi telah dijalankan di FRI Glami Lemi,Negeri Sembilan.Empat stok baka terbaik telah dipilih dan dikacuk dalam corak diallel yang lengkap dan keluarga yang terhasil dipindahkan ke Pusat Pemgembangan Akuakultur (PPA) di Jitra.

Kota Kuala Muda Kedah

ID : tm3403515006


Pembangunan Baka Dan Penambaikan Genetik Udang Galah
(Macrobrachium Rosenbergii)


FRI Pulau Sayak telah menghasilkan induk domestikasi yang
dipertingkatkan dari segi genetik dan prestasi. Dengan adanya
program pembangunan baka ini produktiviti dapat ditingkatkan
dengan penggunaan induk-induk dari strain yang berkualiti. Selain prestasi yang baik, program ini juga mampu membekalkan induk sepanjang tahun tanpa dipengaruhi faktor permintaan dan cuaca. Dari segi penyakit pula, tidak ramai yang melakukan saringan terhadap induk yang digunakan. Jangkitan secara horizontal iaitu daripada induk kepada anak akan menjejaskan kadar hidup serta tumbesaran dikolam kelak. Hasil inovasi ini, bekalan induk yang diketahui status kesihatannya, prestasi tumbesaran dan keturunannya dapat digunakan secara meluas di negara ini.Dalam proses pembakaan ini, 4 sumber induk berbeza yang dikenali sebagai populasi asas telah digunakan. Sumber tersebut diperolehi daripada Sg Muda (Kedah), Sg Teluk Intan (Perak), Sg Timun (Negeri Sembilan) dan Sg Muar (Johor). Melalui kacukan secara sistematik dan
saintifik, 8 kumpulan baka yang baru diperolehi. Setiap baka dinilai dan baka yang terbaik digandaan untuk dijadikan induk. Seterusnya diedarkan kepada hatcheri yang memerlukannya. Saringan terhadap penyakit terutamanya bawaan virus keputusan 100% bebas daripada MrNv. Prestasi setiap baka pada setiap generasi dinilai berdasarkan jumlah peneluran dan prestasi dikolam. Dalam jangkamasa panjang,
pembangunan induk secara sistematik dan terancang dapat membantu menghasikan baka induk SPF dan induk membolehkan kebergantungan terhadap induk liar dikurangkan, bekalan rega berterusan dan ancaman biakbaka dalam diminimakan. Bekalan induk juga dijangka dapat dihasilkan sepanjang tahun tanpa dipengaruhi faktor musim. Selain itu program ini berjaya meningkat jumlah peneluran per induk.

Kota Kuala Muda Kedah

ID : tm3403615007


Penggunaan Sprinkler Dalam Meningkatkan Pengeluaran
Benih Udang Galah


Satu teknik bagi mengatasi masalah ini di hatcheri telah dibangunkan iaitu dngan menggunakan sprinkler (alat penyiram) yang dipasang di dalam tangki asuhan benih. Penggunaan sprinkler telah membantu mengurangkan masalah kematian benih udang galah yang melekat pada dinding tangki dan sekaligus meningkatkan pengeluaran benihudang galah. Sprinkler dipasang dalam tangki pembenihan bermula pada peringkat 10 pembenihan mengikut kesesuaian dan keadaan tangki. Sprinkler dipasang di dalam atau di bahagian atas tangki. Alat ini akan menyemburkan air pada bahagian dinding tangki secara sekata dan seterusnya menolak larva yang melekat pada dinding
supaya jatuh kembali ke dalam tangki. Jumlah dan bilangan sprinkler bergantung kepada saiz tangki. Tangki berisipadu 2-3 tan hanya memerlukan satu unit sprinkler sahaja yang berharga RM 70.00.

Kota Kuala Muda Kedah

ID : tm3403715008


PrimZeat : Makanan lembab induk udang dan ikan laut bebas penyakit

Penghasilan makanan pematangan induk udang bebas penyakit (PrimEZeat) terdiri dari bhan-bahan segar yang diketahui formulasinya dalam bentuk pes melekit.Disediakan dengan pensterilan secara pemanasan untuk menghasilkan produk makanan lembab khas pematangan induk udang galah,udang laut dan ikan laut.Kajian pemakanan yang dilaksanakan keatas induk udang harimau dan udang galah berjaya menunjukkan bahawa PrimEZeat tidak membawa kesan negatif keatas kesihatan udang harimau Fekunditi induk udang galah yang diberi PrimEZeat didapati setara berbanding induk udang galah yang diberi makanan konvensional.

Kota Kuala Muda Kedah

ID : tm3403815009


Protokol Ternakan Mikroalga Effisien Meningkatkan Produktiviti Ikan Marin

Inovasi yang dibangunkan adalah kaedah menggunakan pensterilan dry vapour. Teknik ini menggunakan inkubator yang diubahsuai menjadi oven pemanas pada suhu 125C untuk 2 jam atau 70C untuk 4 jam. Suhu ini sesuai untuk pensterilan air laut bagi tujuan ternakan mikroalga dalam kelalang 2 L. Kaedah ini dapat mensterilkan lebih banyak isipadu air laut berbanding dengan autoklaf yang hanya mempunyai isipadu pensterilan yang kecil.Kepekatan sel Nannochloropsis mencapai 50 juta sel/ml menyamai dengan kaedah menggunakan autoklaf. Ternakan 30 L dalam makmal basah dengan pendingin hawa dapat dielakkan dengan digantikan ternakan di luar bangunan dalam tangki kaca 50 L. Ini telah menjimatkan penggunaan tenaga elektrik.

Kota Kuala Muda Kedah

ID : tm3403915010


Sistem Aruhan Zooplankton Dalam Ternakan Udang Harimau

Sistem ini dapat meningkatkan jumlah zooplankton di dalam kolam
ternakan udang marin dengan menggunakan detritus. Detritus
diperolehi daripada bahan-bahan terbuang, murah dan mudah
diperolehi seperti hampas soya, pelet yang rosak, tepung ikan,
dedak padi, sekam dan lain-lain.
Komponen tangki pengasingan terdiri daripada satu unit pam
separa tenggelam, tangki bersaiz 6 X 4 X 3, extension wayar
penyambung, alat pengawal masa (timer), skrin penapis 100 m,
blower dan paip. Pam bersaiz kecil adalah memadai untuk tujuan
pengepaman air dari kolam ke tangki pengasingan.

Kota Kuala Muda Kedah

ID : tm3131412285


xGTWay: Parallel Java Unit Testing Execution Tool with Task Resumption Facility

Unlike existing execution tools, xGTWay has the following unique features: supports parallel and automated unit test execution for Java programs and supports resumption facility, that is, upon interruption, the overall test execution need not start from the beginning. It integrates seamlessly with t-way automated test data generator. It also adopts intuitive look-and-feel GUI.

Nibong Tebal Pulau Pinang

ID : tm3131512286


Wi3D Planning Tool

The Wi3D Planning Tool can be used by wireless designers to reduce the time consuming site surveys tasks, especially the multiple floors indoor enviroment, ans it is programmed to help designers to calculate the link budget, including the attenuation from the monitored live enviroment and from the planned simulation. Multi-objective optimization is applied for generating multiple results, such as the signal strenght or coverage, signal to noise ratio (SNR), data rate and overlapping channel interface. The complexity of the WLAN radio propagation from a multiple floor building can be visualized from the genarated contours with colors, which overlap between floors and create 3D when floors are properly aligned. The effects of the attenuation between flooors and obstructions can be seen when wireless designers complete the walkbout WLAN site surveys or simualations.

Nibong Tebal Pulau Pinang

ID : tm3131612287


Water-based epoxy Foam

Improvement in foaming, production techniques and properties of thermosetting foams have contributed to their prominence as materials for wide range of applications. The matrix of this foam is based on cross-linked polymers so that, like the bulk plastics from which they are derived, they have generally good resistance to solvents and most chemical.

Nibong Tebal Pulau Pinang

ID : tm3131712288


Vibration Absorber for Electric Grass Trimmer

Prolomged use of electric grass trimmer exposes the user to the risk of hand-arm vibration syndrome (HAVs). Measurement of the existing electric grass trimmers available in the market showed vibration level total value of 5.96m/s. Europen Union Directive in 2005 has specified the action value of the vibration level of the handle of power tools at 2.5 m/s which safety precautions must be taken and limit value at 5.0m/s which cannot be exceeded at any time. Based on this safety directives, the use of the electric grass trimmer is limited to 1.5 hours daily to avoid damaging the hand. VibrationAbsorber is a device specifically designed to absorb vibration from electric grass trimmer and protect your hand. This device is designed besed on Tuned Vibraration Absorber principle and can be used to absorb most of the vibration energy. With easy installation in minutes you can reduce the vibration level up to 95% to give your hand protection from the damaging high vibration level whioh can lead to vibration white finger sysndrome. This is an investment in safety. Protect your hand from excessive vibration of the electric grass trimmer. Use VibrationAbsorber.

Nibong Tebal Pulau Pinang

ID : tm3131812289


Vermiculture technology

Vermiculture technology is the process of breeding and using earthworm as the main agent to convert organic waste into an organic fertilizer that also act as soil conditioner, soil additive and natural pesticide. In vermiculture technology, organic waste is a resource/food for the earthworm.

Nibong Tebal Pulau Pinang

ID : tm3131912290


Value Added Eco-Friendly Poly (Lactic Acid) Nanocomposites [Sustain-NanoPLA]

The rapid increase in the volume of use for synthetic polymers has contributed to the solid waste management problems. There is a growing trend on potential marketing benefits of green and sustainable products, reduction in carbon dioxide gas emissions and the conservation of the earth's fossil resources. Polymers prepared from renewable and sustainable resources can be designed, synthesized, and engineered by enviromentally compatible routes and can disposed after service life of the product by degradation (composting, etc). Poly (lactic acid)(PLA) has attracted great interest due to its renewable resources, biocompatibility and bio degradability. Although PLA contributes high strength and stiffness to the resulting products, but its toughness, heat distortion temperature (HDT) and gas barrier properties are not satisfactory. Value Added Eco-Friendly Poly (lactic acid) Nanocomposites [Sustain-NanoPLA]
- A Better Choice and Solution !
(1) Nanocly at low filler concentration - significant improvement in mechanical and thermal properties of PLA
(2) Maleated rubber - Enchance interaction of PLA and nanoclay, Better dispersion and exfoliation of nanocly
The Value-Added Eco-Friendly Poly (lactic acid) Nanocomposite offers:
- High toughness
- Ease of moldability
- Compostable
- Good color stability

Nibong Tebal Pulau Pinang

ID : tm3132012291


USM-ROV : A portable remotely-operated vetricle (ROV) for under water Inspection

Robot for underwater inspection. Low cost & Low maintenance cost - Portable design - Build in Malaysia

Nibong Tebal Pulau Pinang

ID : tm3132112292


Underwater Electric Propulsion

ROVs nad AUVs are intensively being used in the offshore oil and gas exploration and production, underwater pipeline monitoring and maintenance, surveillance nad rescue operation, military operation, marine and enviromental impact assessments, salvage operation and hydrographic survey. The electrical actuators provide several advantages in comparison with mechanically actuated systems. In this project, we have designed, developed and prototyped an electrically actuated thruster as a direct drive propulsion system based on a 3-phase permanent magnet brusless machine for underwater applications. The non-linear design and analysis of the permanents magnet brussless motor are entirely performed in propeller, thus providing a peak thrust of 25N for the underwater manoeurve. Critical maximum output torque and efficiency at 48Vdc battery supply. Other electromagnetic considerations such as maximum speed capability, maximum output torque and efficiency at 48Vdc battery supply. Other electromagnetic considerations such as cogging torque, slot numbers and pole numbers are also addressed. Half-effect sensors are embedded inside the motor structure in order for the motor to successfully operate in bldc mode. The optimized motor design has been prototyped and tested to work as direct drive propulsion system. The results obtained from the experiment conducted in laboratory in an open water testbed show satisfactory performance with a rated 15N continual bollard thrust at 1200rpm motor speed.

Nibong Tebal Pulau Pinang

ID : tm3132212293


TORQ-P.com

TORQ-P.com based on Cu-NbC conductor composite was fabricated from Cu-Nb-C powders using a new high pressure torsion process. A mixture of the Cu-Nb-C powders was placed in circular holder of 20mm diameter and 0.25mm depth at the lower anvil of the HPT facility. The mixture of powders was then compacted at am extreme high pressure of 5 GPa and simultaneously rotated under the imposed pressure of 5 GPa at a rotation speed of 0.5 rpm. No process control agents were used and the powders (and consolidated sample) were only in contact with the anvil at the sample surface. After 20 turns of HPT, in situ Cu-NbC composite was formed with full density and without any contamination. The Cu-NbC composite was annealed at 700 degree of Celsius for 1h. The best ever reported combination of electrical conductivity (68% IACS) and tensile strength (622 MPa) for such composites was obtained in a sample of composition Cu-1 vol% NbC.

Nibong Tebal Pulau Pinang

ID : tm3132312294


Titano- An Excellent Air Purifier

Industrial development has brought prosperity to millions of people, but has also left a legacy of enviromental damage that continues to impact natural resources and ultimately the human well being. One of the largest problem now affecting the entire world is air pollution. As the world has industrialized and its population has grown, the problem of air has intensified. umans breath an average of over 3,000 gallons of air every day, according to the Enviromental Protection Agency (EPA), USA. Children have smaller body masses, so air pollution will affect them more quickly and more harmfully. According to the World Health Organization (WHO), an estimated 1.5 billion people are breathing dangerously high levels of pollution every day. WHO also reported that polluted air is one of the top ten causes of premature death worldwide. Therefore, it is important to find a sustainable sollution to treat the polluted air to allow us to lead a safe, secure and high quality life in harmony with the globale enviroment.

Nibong Tebal Pulau Pinang

ID : tm3132412295


THERMOILSET: A Flexible Bio-Epoxy

There are some alternative to flexible PVC such as thermoplastic elastromers, ethylene vinyl acetate and metallocene catalyzed polyolefins. Nevertheless, these PVC alternaties also lead to undesireable enviromentak issues. The solution is vegetable oil is a good candidate to substitute the petroleum-based feedback based on their superior sustainabily, availabilty and renewabilty. THERMOILSET, a flexible bio-epxy, made from epoxidized vegetable oils is set to replace plastized PVC. As mentioned before, the benefits are good flexibility, ease of processabilty, versatility, enviromental friendly, renewable resources, cost effectiveness and greener materials.

Nibong Tebal Pulau Pinang

ID : tm3132512296


The Development and Implementation of Digital Smart Community Platform Using RFID (Radio Frequency Identification) System

A Contactless EPC Class1 Gen2 Passive RFID has been developed for a short range application from 2-3 meters.

Nibong Tebal Pulau Pinang

ID : tm3132612297


Telecommunication, Computer, Miccoelectronic, Robotic/Automation and Powers

Research and Development, High-End training in above fields

Nibong Tebal Pulau Pinang

ID : tm3132712298


Techniques for enhancing efficiency of cellular phone antenna

By choosing the second resonance frequency, the antenna gain is increased. This is effective for the frequency of 1.5 GHz to 2.5 Ghz. The bandwidth is enough for IMT2000 and the input impedance of 50 ohms. The advantages of the antenna are the design is simple, better gain compared to normal helical antenna and physically strong and flexible. A formula to relate the resonance frequency and the design parameters has been found. by having a reflector, the performance of the antenna is improved by 3 dB. The antenna radiation pattern can be deviated so that the beam is radiating forward and therefore less energy is heating the user`s head.

Nibong Tebal Pulau Pinang

ID : tm3132812299


Synthetic biomaterials for bone grafting

Rekagraf is a local product developed from a chemical modification and innovation on a base calcium phosphate composition. Through reformulation work based on solid solution substituion, the reformulated calcium phosphate body has been designed to mimic the human bone in all its characteristic so that it may be used to replace disease bone. Thus this novel material has found its application in the field of orthopaedic, maxillofacial, dental, otorhinolaryngology and neurosurgery in Malaysia

Nibong Tebal Pulau Pinang

ID : tm3132912300


Synthesize of Nanoporous Ceramic Membrane with Bimodal Pore Size Distribution Using Nanosized Template.

A solid template will be blended into bedmate sol to create secondary pores in y-alumina membrane after calcinations. The creation of secondary pores is tremendously important as they reduce transport resistance greatly in ceramic membrane. Apart from developing the ceramic membranes with bimodal pore size distribution, this research will study the permeability behavior of the ceramic membrane with bimodal pore size distribution using a stirred membrane cell. Pure water permeability test, molecule weight cut off test and dye separation test will be used to help understand its permeability behavior. As the ceramic membranes have great resistance to aggressive chemical and high temperature, the novel ceramic membrane is suitable for applications in the textile industry to remove residual dye as the nonporous ceramics membranes have a molecular cut-off of < 1000 Da. In addition, the novel ceramic membrane has better permeation compared to conventional ceramic membranes. Thus, the novel ceramic membrane will be applied in the textile wastewater treatment in the final stage of the research.

Nibong Tebal Pulau Pinang

Displaying 1 - 25 of 178

To Register New Technology and Product Click Here