Skip to main content
x
Type a word
Category of Technology / Product

ID : tm3403115002


Applikasi
Minyak Pati Kayu Manis
Komersial Dalam Diet Ikan
Kerapu Untuk Kawalan
Parasit Lintah Laut


Inovasi ini terhasil semasa menjalankan kajian pemantauan dan
pengawalan serangan ektoparasit pada ikan ternakan di sangkar.Dalam tempoh kajian tersebut, pemerhatian kasar pada benih ikanyang dijangkiti lintah laut menunjukkan tanda-tanda klinikal seperti pendarahan dan luka di badan, mata atau sirip pada setiap bulan pertama kemasukan benih ke sangkar. Inovasi penggunaan pati minyak kayu manis komersil dalam diet ikan kerapu selama 2 minggu di peringkat hatceri merupakan satu usaha meningkatkan daya tahan ikan terhadap semua serangan penyakit sebelum dipindahkan ke sangkar. Aplikasi pati minyak kayu manis komersil didapati dapat mengurangkan sebanyak 70% tanda-tanda klinikal yang biasa dikesan pada bulan pertama kemasukan benih dalam sangkar. Begitu
juga dengan pengurangan 20% jangkitan parasit lintah laut pada benih ikan kerapu dalam sangkar pada minggu 4. Inovasi ini mudah digunakan dan diapplikasi pada 2 minggu pertama sebelum benih ikan kerapu dimasukkan ke sangkar. Inovasi ini masih dalam peringkat penambahbaikan dari segi kaedah penyimpanan di lokasi sangkar.

Kota Kuala Muda Kedah

ID : tm3403215003


Break And Protect : Alat Untuk Mengawal Infestasi Lintah Marin Terhadap Ikan Marin Ternak

Inovasi ini tercetus semasa mencari penyelesaian kepada masalah serangan ektoparasit iaitu lintah laut dalam ternakan ikan kerapu.Inovasi ini menggunakan pendekatan saintifik maklumat kitaran hidup parasit.Inovasi ini boleh mengurangkan bilangan parasit lintah laut pada ikan dan seterusnya mengurangkan risiko ancaman pesakit sekundari seperti penyakit sisik tanggal, reput ekor dan sirip,Keadaan bentuk inovasi turut mengurangkan masalah kanibalisma dalam ternakan ikan kerapu di dalaam sangkar dan sekaligus meningkatkan produktiviti ternakan dan sekaligus meningkatkan pengeluaran ikan ternak marin.
Konsep ini adalah menggunakan substrat yabf diletakkan dalam sangkar ikan kerapu bagi tujuan lintah melekat dan bertelur di substrat tersebut dan dalam masa tertentu, substrat tersebut perlu dikeluarkan daripada sangkar ikan untuk tujuan pemutusan kitaran hidup lintah.

Kota Kuala Muda Kedah

ID : tm3403315004


Cacing Nightcrawlers :Makanan Tambahan Bernutrien Untuk Induk Udang Galah

Untuk menjimatkan kos makanan induk udang yang bebas penyakit,FRI Pulau Sayak telah membangunkan teknik penghasilan cacing African Nightcrawlers (Eudrilus sp.) dengan menggunakan tangkitangki yang tekah bocor atau rosak tanpa menggunakan najis haiwan.
Kajian penternakan cacing tanah Nightcrawlers telah dimulakan
pada pertengahan tahun 2011. Penternakan cacing menggunakan
30 unit tangki gentian kaca (100 kg) dengan dasar berbentuk kon untuk memudahkan aliran keluar air baja organik melalui salur air di bahagian bawah. Sebanyak 20 ekor induk Nightcrawlers dimasukkan ke dalam setiap tangki yang mengandungi 60 kg campuran tanah dan pasir. Pemberian campuran makanan khas berserta air diberikan setiap hari. Selepas tujuh bulan beroperasi, sebanyak 700-1,000 g cacing Nightcrawlers boleh dihasilkan setiap hari atau sebanyak 21 kg setiap bulan. Setelah penuaian, cacing tersebut dibersihkan dan sedia untuk diberi makan terus kepada induk udang galah atau dijual. Berdasarkan kaedah penjualan RM200/kg cacing adalah berserta 70% berat tanah,
maka berat kasar sebanyak 63 kg dengan pendapatan sehingga
sekurang-kurangnya RM12,000 sebulan boleh dicapai. Induk-induk liar diperolehi dan kajian ternakan menggunakan pelbagai nisbah campuran tanah dan pasir telah diuji. Hasil kajian mendapati, purata sebanyak 200 ekor benih-benih cacing Nightcrawlers bersaiz sekitar 10 mm terhasil daripada setiap ekor induk cacing Nightcrawlers dalam tempoh 12 hingga 14 hari. Tempoh enam hingga tujuh bulan diperlukan untuk benih-benih tersebut mencapai berat sekitar 1.5 g hingga 2.0 g seekor, sebelum dituai untuk dijadikan sebagai makanan
tambahan induk udang galah. Penyaringan virus Nodavirus udang pada cacing Nightcrawlers dibuat secara berkala menggunakan kaedah PCR untuk memastikan bahawa tiada virus Nodavirus dikesan pada cacing tersebut.

Kota Kuala Muda Kedah

ID : tm3403415005


DOFia Red : Strain Tilapia Merah Yang Ditambahbaik

Dalam kajian ini, induk-induk tilapia merah dari pusat-pusat pembenihan dan kolam-kolam ternakan di Semenanjung Malaysia telah dikumpulkan dan penilian prestasi telah dijalankan di FRI Glami Lemi,Negeri Sembilan.Empat stok baka terbaik telah dipilih dan dikacuk dalam corak diallel yang lengkap dan keluarga yang terhasil dipindahkan ke Pusat Pemgembangan Akuakultur (PPA) di Jitra.

Kota Kuala Muda Kedah

ID : tm3403515006


Pembangunan Baka Dan Penambaikan Genetik Udang Galah
(Macrobrachium Rosenbergii)


FRI Pulau Sayak telah menghasilkan induk domestikasi yang
dipertingkatkan dari segi genetik dan prestasi. Dengan adanya
program pembangunan baka ini produktiviti dapat ditingkatkan
dengan penggunaan induk-induk dari strain yang berkualiti. Selain prestasi yang baik, program ini juga mampu membekalkan induk sepanjang tahun tanpa dipengaruhi faktor permintaan dan cuaca. Dari segi penyakit pula, tidak ramai yang melakukan saringan terhadap induk yang digunakan. Jangkitan secara horizontal iaitu daripada induk kepada anak akan menjejaskan kadar hidup serta tumbesaran dikolam kelak. Hasil inovasi ini, bekalan induk yang diketahui status kesihatannya, prestasi tumbesaran dan keturunannya dapat digunakan secara meluas di negara ini.Dalam proses pembakaan ini, 4 sumber induk berbeza yang dikenali sebagai populasi asas telah digunakan. Sumber tersebut diperolehi daripada Sg Muda (Kedah), Sg Teluk Intan (Perak), Sg Timun (Negeri Sembilan) dan Sg Muar (Johor). Melalui kacukan secara sistematik dan
saintifik, 8 kumpulan baka yang baru diperolehi. Setiap baka dinilai dan baka yang terbaik digandaan untuk dijadikan induk. Seterusnya diedarkan kepada hatcheri yang memerlukannya. Saringan terhadap penyakit terutamanya bawaan virus keputusan 100% bebas daripada MrNv. Prestasi setiap baka pada setiap generasi dinilai berdasarkan jumlah peneluran dan prestasi dikolam. Dalam jangkamasa panjang,
pembangunan induk secara sistematik dan terancang dapat membantu menghasikan baka induk SPF dan induk membolehkan kebergantungan terhadap induk liar dikurangkan, bekalan rega berterusan dan ancaman biakbaka dalam diminimakan. Bekalan induk juga dijangka dapat dihasilkan sepanjang tahun tanpa dipengaruhi faktor musim. Selain itu program ini berjaya meningkat jumlah peneluran per induk.

Kota Kuala Muda Kedah

ID : tm3403615007


Penggunaan Sprinkler Dalam Meningkatkan Pengeluaran
Benih Udang Galah


Satu teknik bagi mengatasi masalah ini di hatcheri telah dibangunkan iaitu dngan menggunakan sprinkler (alat penyiram) yang dipasang di dalam tangki asuhan benih. Penggunaan sprinkler telah membantu mengurangkan masalah kematian benih udang galah yang melekat pada dinding tangki dan sekaligus meningkatkan pengeluaran benihudang galah. Sprinkler dipasang dalam tangki pembenihan bermula pada peringkat 10 pembenihan mengikut kesesuaian dan keadaan tangki. Sprinkler dipasang di dalam atau di bahagian atas tangki. Alat ini akan menyemburkan air pada bahagian dinding tangki secara sekata dan seterusnya menolak larva yang melekat pada dinding
supaya jatuh kembali ke dalam tangki. Jumlah dan bilangan sprinkler bergantung kepada saiz tangki. Tangki berisipadu 2-3 tan hanya memerlukan satu unit sprinkler sahaja yang berharga RM 70.00.

Kota Kuala Muda Kedah

ID : tm3403715008


PrimZeat : Makanan lembab induk udang dan ikan laut bebas penyakit

Penghasilan makanan pematangan induk udang bebas penyakit (PrimEZeat) terdiri dari bhan-bahan segar yang diketahui formulasinya dalam bentuk pes melekit.Disediakan dengan pensterilan secara pemanasan untuk menghasilkan produk makanan lembab khas pematangan induk udang galah,udang laut dan ikan laut.Kajian pemakanan yang dilaksanakan keatas induk udang harimau dan udang galah berjaya menunjukkan bahawa PrimEZeat tidak membawa kesan negatif keatas kesihatan udang harimau Fekunditi induk udang galah yang diberi PrimEZeat didapati setara berbanding induk udang galah yang diberi makanan konvensional.

Kota Kuala Muda Kedah

ID : tm3403815009


Protokol Ternakan Mikroalga Effisien Meningkatkan Produktiviti Ikan Marin

Inovasi yang dibangunkan adalah kaedah menggunakan pensterilan dry vapour. Teknik ini menggunakan inkubator yang diubahsuai menjadi oven pemanas pada suhu 125C untuk 2 jam atau 70C untuk 4 jam. Suhu ini sesuai untuk pensterilan air laut bagi tujuan ternakan mikroalga dalam kelalang 2 L. Kaedah ini dapat mensterilkan lebih banyak isipadu air laut berbanding dengan autoklaf yang hanya mempunyai isipadu pensterilan yang kecil.Kepekatan sel Nannochloropsis mencapai 50 juta sel/ml menyamai dengan kaedah menggunakan autoklaf. Ternakan 30 L dalam makmal basah dengan pendingin hawa dapat dielakkan dengan digantikan ternakan di luar bangunan dalam tangki kaca 50 L. Ini telah menjimatkan penggunaan tenaga elektrik.

Kota Kuala Muda Kedah

ID : tm3403915010


Sistem Aruhan Zooplankton Dalam Ternakan Udang Harimau

Sistem ini dapat meningkatkan jumlah zooplankton di dalam kolam
ternakan udang marin dengan menggunakan detritus. Detritus
diperolehi daripada bahan-bahan terbuang, murah dan mudah
diperolehi seperti hampas soya, pelet yang rosak, tepung ikan,
dedak padi, sekam dan lain-lain.
Komponen tangki pengasingan terdiri daripada satu unit pam
separa tenggelam, tangki bersaiz 6 X 4 X 3, extension wayar
penyambung, alat pengawal masa (timer), skrin penapis 100 m,
blower dan paip. Pam bersaiz kecil adalah memadai untuk tujuan
pengepaman air dari kolam ke tangki pengasingan.

Kota Kuala Muda Kedah

ID : tm3005611027


Compact Planar Highly Efficient Antenna for WLAN Applications

A printed microstrip monopole is designed to be operated in WLAN frequency range, which is one of the most important data connectivity features required in mobile terminals. The antenna is designed in compact size and feed, with a parasitic and ground plane to replace large ground planes used in traditional monopole designs. Using a /4 transformer, the antenna is easily matched to any 50 transmission line and ports interface to RF front ends. The optimized design is fabricated onto low cost FR-4, a material widely used in the production of printed-circuit boards (PCBs). Such mature fabrication technology reduces inaccuracy risks and ensures consistency of measured results. Antenna return losses are less than -10 dB over the WLAN frequency range of 2.40 GHz - 2.48 GHz. This narrow band and yet efficient feature reduces the collection of other signals within the adjacent frequency spectrum. Radiation pattern of this antenna entailed a comparable gain and beamwidth against conventional monopole antenna.

Kuala Perlis Perlis

ID : tm3005711028


DC-DC CONVERTER TEACHING MODULE

Laboratory experiments in undergraduate, diploma and certificate courses are often used to assist and complement the classroom lectures. They are an important tool for improving students hands-on skills like measuring, corroborating practical results, comparing theory and practice, modeling, etc. But the complexity of the power electronics systems makes the laboratory experiments implementation not so simple. The Power Electronics field is very multidisciplinary. There are also class time restrictions in virtually all courses, and one of the lecturers challenges is to adjust the deepness and the broadness of the used approach. In this context, well planned teaching equipment can help a lot. It can save class time and spur students motivation.
In this teaching module, the two fundamental topologies of non-isolated dc-dc switching converters which are the buck and the boost converter are developed in one platform. This interactive 2-in-1 buck and boost converter teaching module is developed to demonstrate these two basic topologies in order to help the student understand and visualize the circuit elements clearly. With the concept of plug and play, student can play around with placement of energy storage elements and switching devices to construct either buck or boost converter. On the other hand, students can also varying the output voltage for both converters by adjusting the PWM duty cycle which is microcontroller based. The novelty of this invention is that the adopted concept in this teaching module is to divide the power electronics systems in three modules: the power converter module, which comprises the switching devices and the energy storage elements, the PWM controller module and finally the gate driver module. It was found that this arrangement provides a better understanding by the students and the utilization of the modules in a broader diversity of experiments compared to the available teaching module. In this module, the switching devices and the storage elements positions in the power converter module are allowed to change. Therefore, the same power module can be used to implement either buck and boost converter. Furthermore, the switching devices and the energy storage elements are placed in a visible enclosure in order to help the student visualize the circuit elements clearly. Another important feature is the Pulse Width Modulation (PWM) controller module in this teaching module is microcontroller based which is novel.

Kuala Perlis Perlis

ID : tm3005811029


Embedded Linux Network Monitoring System (eLNMS)

For many years Internet and Intranet traffic monitoring application has been developed to be executed on personal computer (PC) with high processing power. Thus the benefit of low cost, small size and portability which embedded system has to offer has never been benefited by these kinds of applications. The emergence of embedded Linux had driven developers to take up the challenge of developing high processing power application on embedded Linux platform.This research describes the design and development of an Embedded Network Traffic Monitoring (ENTM) system based on single board computer (SBC) and an open source embedded Linux operating system (OS). The developed ENTMsystem is capable of probing network packets, analyze the probe data and display the results of the analyzed and raw data. This system is a handy device for network administrator in analyzing incoming and outgoing network traffic. The main hardware components of ENTM system are the TS-5400 SBC, LCD panel, keypad and Compact Flash (CF) card. The ENTM software system is composed of four modules namely System Control (SC), Network Packet probe (NPP), Packet Analysis (PA) and View Module (VM). The SC module act as an interface/menu to execute various functionalities of the system and the integration of external devices (Keypad and LCD panel) to the SBC. The NPP module capture packets from a network segment, extract the packets information and store them into a temporary data buffer for further analysis. The PA module keeps track of global and individual-host information into files for viewing. The VM is used to display the analyze data through any web browser. To ensure reliability and practicality, analysis of the system performance is significant. Thus, the ENTM system performance is compared against execution of the software on Desktop PC and Wireshark, a well known competitive network analyzer. The experimental results shows that the data capture and packet capture rates of ENTM system is very much identical (less than 0.5% variation) during execution on Desktop PC and Wireshark regardless of its low CPU speed and memory size. The results prove that ENTM design and implementation is highly competitive even though of the hardware specification has low processing power and memory.

Kuala Perlis Perlis

ID : tm3005911030


Embedded Prayer Time System

a) The product is used the GPS and Digital Compass to determine the prayer time and also the Qibla direction.
b) The function of this product is to compute five prayers time (Subuh, Zohor, Asar, Maghrib and Isya) and also included with Syuruk and Imsak.
c) The benefit of this product is to facilitate user (Muslims) to decide and to know their prayers time more accurately especially who are need to work outstation and also for those who are like to do any activities at outside of the countries.

Kuala Perlis Perlis

ID : tm3006011031


Engineering and Technology

Designed to provide real-time estimation capability for registering numbers of people came into an area using CCTV, webcam or CCD camera. The crowd estimator system incorporates advanced filtering making it insensitive to background noise variations and neural network was applied to performed an accurate counting on the crowd. This system also features easy installation, adjustable detection area and radiation free.

Kuala Perlis Perlis

ID : tm3006211033


Light Sensitive Field Effect Transistor (LISFET)

This project present about development of MOSFET which operate with photoconductive cells application (LISFET). Most commercially available photoconductive cells are manufactured from cadmium sulfide (CdS), which is sensitive to light in the visible spectrum. CdS photoconductive cells (CdS cells) are often referred to as light dependant resistors (LDR). The fabrication of LISFET consists of two device fabrication processes namely the fabrication of a CMOS technology and the fabrication of photoconductive cells.

Kuala Perlis Perlis

ID : tm3006311034


Low Cost Embedded Portable Herb Leaves Recognition System

Malaysia is an agriculture based country, which 70% of population depends on agriculture. There are need for ability to find and identify different kind of agriculture plants and herbs effectively for the purpose of finding and collecting. The identification of herbs plantation currently is ineffective and inefficient through manual process by trained human resources. This manual process of identifying useful herbs causes ineffective collecting and identifying of the natural resources. The manual approach involves expert human being based on leaves recognition. For huge area a researcher or expert required to cover a huge searching area which causes a lot of time and energy. The propose embedded system for identifying herbs through leaves recognition or what is called as A Low Cost Embedded System for Portable Herb Leaves Recognition System "" developed using concept of Image Processing Techniques and Neural Network Algorithms will ease the searching and identifying useful herb plants. This product describes techniques applied for hardware and software design of the devices. It involves edge detection, template matching and back propagation neural network to provide reasonable accuracy and speed.
This is the only product of this kind which implements image processing techniques and neural network algorithms using low cost embedded system design platform. This device enables leaves to be classified plants type. The plants type defined by it scientifically use for medical purposes. Biological data are obtained using Leaf Area Index (LAI) for the identification of the useful plant. The numbers of expertise in recognizing range of leaves are scarce. The needs of experts are required in order to find and identify leafs for collecting useful herbs for medical purposes. The numbers of herbs (which can be identifying by the unique pattern of leaves) are huge and it is impossible to provide enough people to perform the tasks. With the help of this device the finding and collecting herbs can be made more effectively and efficiently and also helps us to generate more expertise in recognizing range of herb leaves.

Kuala Perlis Perlis

ID : tm3006411035


Maximum Power Point Tracker Using Differential Evolution Algorithm for Photovoltaic Power System

This maximum power point (MPP) tracker is basically a photovoltaic (PV) charge controller that can tracks the maximum power point of a pv array to deliver the maximum available current for charging batteries or direct connection to dc load.

Kuala Perlis Perlis

ID : tm3006511036


Mobile DC to AC Universal Power Supply / Charger

"i) As a mobile power supply / charger to notebook PC users that always travel by cars.
ii) As an AC power source to power-up selected household electrical appliances that
having power less than 120W directly from a car battery.
This product is an adapter that converts 12Vdc into 240Vac so that most common relatively small powered AC appliances to be used inside the car. The adapter is actually a 120W switching-mode power inverter (SMPI) that generally will power-up selected AC appliances. The SMPI uses the reversed technology of a typical switching-mode power supply (SMPS) and in-fact the step-up transformer used was taken from a similar rated designed power of an SMPS.
The 12Vdc supply is chopped through a MOSFET with a frequency of 25kHz to get a high frequency DC pulses that input into a high-frequency switching transformer which steps up to high voltage 240Vac with the frequency of 25kHz. Then, the voltage is rectified and filtered to a high-voltage smoothed DC and goes through an H-bridge inverter where the output produces 240Vac, 50Hz to a given AC load.
This invention uses a relatively small high frequency switching transformer which works on high frequency DC switching pulses of 25kHz, which is very much lighter, smaller and low-profile sizing compares to its conventional predecessors.
The product is highly potential to traveling businessmen and field worked personnel that always find necessary to have a portable source of AC supply that simply can be plugged into a car???s cigarette lighter supply, as to power-up their relevant appliances."

Kuala Perlis Perlis

ID : tm3006611037


Multiband Rugged Bow Tie Antenna for Outdoor Application

Bow tie antenna are widely used because their exhibit a very low profile, small size, light weight, low cost, high efficiency and easy methods of fabrication and installation. This actractive rugged bow tie antenna design exhibits wide bandwidth and good radiation characterictis. Omni-directional antenna invented here have 65-89% efficiency with peak gain value is 3.8 dBi. and covers the 5 cellular bands. In general, the antenna is about 1.5 inches high, 5 inches in diameter, and built with a standard TNC male connector at the other end. The antenna will operate within any of the cellular bands between 806 MHz 960 MHz and 1710 MHz 2170 MHz, and should be built to operate in an outdoor environment. This antenna is for a low profile outdoor rugged antenna to be in typical outdoor applications such as ATM machines and vehicle installations.
The novelty comes from the antenna design, which is miniature for outdoor application and produce a linear, vertical polarization while the azimuth plane, (Horizontal) -3dB Beamwidth is omnidirectional. Out of the ordinary, the antenna was able to perform with great efficiency and obtain size reduction without ignoring bandwidth and gain.
This antenna is for a low profile outdoor rugged antenna to be in typical outdoor applications such as ATM machines and vehicle installations and will operate within any of the cellular bands between 806 MHz 960 MHz and 1710 MHz 2170 MHz.

Kuala Perlis Perlis

ID : tm3006711038


Network Eye

A portable network analyzer has been develop in this project. In runs on an embedded platform running Linux. This device enables real time traffic capture and storage. At the same time acts as a server to provide collected traffic statistics to enable network engineer to identify network problems. The collected data statistic is viewable using any web browser.

Kuala Perlis Perlis

ID : tm3006811039


Portable Fruit Maturity System

Non-destructive fruit maturity testing system utilising permittivity effect
High resolution DAQ capable of detecting 0.5 mV difference
Built in embedded system software to give real time result
Intelligence system approximating human pattern recognition
Light to move/operate and easy to use
The reason banana as fruit under test because its yearly round ability and easy visual inspection versus electronic maturity measurement

Kuala Perlis Perlis

ID : tm3006911040


Real-Time People Counting System

A first people counter systems based on image processing counting technology are introduce. This technology emitted zero radiation which is harmless to health compare to those with microwave sensor technology, harmful to human if expose in long period of time especially for staff nearby. Furthermore, the device is needed to generate and receive this way is highly expensive. Due to the motivation from above mention,problems and with the rapid advances in the field of image-processing these days, coupled with research into the requirements of economic type people counter, has lead us to developed real-time people counting system that that fulfill the needs and expectations of most demanding store, companies and organizations.

Kuala Perlis Perlis

ID : tm3007111042


The Design of Dielectric Loaded Helical Antenna for Local Area Network (WLAN) Applications

Helical antennas have been popular antenna configurations meant for various applications provided its simple structure. Studies on the best custom shape parameters dielectric loaded helical antenna for Access Point WLAN IEEE 802.11 b/g 2.4 GHz to 2.48 GHz applications had been done. It presents the investigation of a Novel helical antenna incorporated with Barium Strontium Titanate (BST). Methods and antenna assembly techniques are based on readings. Much scrutiny focuses on the parametric study of such antennas with the use of simulation tools CST Microwave Studio capable of performing multiple dimension parameter sweeps. The antenna impedance is optimized by varying the antenna geometrical parameters and the dielectric loading within transient solver. The antenna design is optimized for operation with two of the WLAN Access Points (APs) products already available in the market to determine its suitability, integration and as to provide an alternative piece to the manufacturers antennas arsenal. A helical antenna with a high permittivity dielectric loaded place in the middle of the helix is designed here should operate as the WLAN b/g Access Point. It is fed through a square flange jack SMA. The ground plane acts like a reflector is cut not bigger than 29 mm in radius. The antenna model resulted in producing higher gain than without incorporating BST as its dielectric.

Kuala Perlis Perlis

ID : tm3007211043


The Plane of Centrifugal Forces Resists Twisting in Its Plane

Gyroscope theory explains effects in terms of the angular momentum vector. However, gyroscope theory can be described by one equation of centrifugal and inertial forces. A new mathematical model presents the resistance and precession torques created by the centrifugal and inertial forces. This torque has the following equation where T is the resistance or precession torque, M is the rotors mass, its radius R, angular velocity and an angular velocity of nutation n of the rotor.
T=(8MR'2 _n)/9

Kuala Perlis Perlis

ID : tm3011211083


Coconut Shell Powder Particle Board

Coconut shell powder is made from the most versatile part of the coconut the shell which is organic in nature. Since it has good durable characteristics, high toughness and abrasion resistant properties, it is suitable for long-term use. The shell is similar to hard woods in chemical composition though lignin content is higher and cellulose
content is lower. To produce coconut shell flour, the shells of fully matured nuts are first cleaned and broken down into small pieces. They are to repeated grinding and
sieved to appropriate sizes. Finally, coconut shell powder particle board composites are made with varying condition. Attempt is made to develop particle board composite system based on waste coconut shell using some known composite concepts or fundamentals. Numerous systems with a wide range of properties are produced depending on recipes, loading etc., that could be easily tailored meet according to applications. Some of the advantageous include light weight, good mechanical, insulating and biocompatible

Kuala Perlis Perlis

Displaying 1 - 25 of 27

To Register New Technology and Product Click Here