Langkau ke kandungan utama
x
Pengenalan

KRSTE.my (Knowledge Resource for Science and Technology Excellence, Malaysia)

Merupakan salah satu inisiatif MOSTI yang diterajui oleh MASTIC bagi menangani isu sains dan teknologi serta cabaran yang dihadapi oleh masyarakat, kementerian dan negara. KRSTE.my direka khusus sebagai Single Point Access Facilities (SPAF) yang menyediakan platform pengurusan pengetahuan dan pembelajaran pengetahuan pintar mengenai Sains dan Teknologi dan Inovasi.

Definisi

KRSTE.my membolehkan:

  • Pertukaran pengetahuan dalam persekitaran yang selamat.
  • Carian berdasarkan konteks menggunakan teknologi semantik.
  • Pengayaan kandungan dengan sumber kandungan dari institusi tempatan dan antarabangsa.
  • Pengambilan keputusan yang bermaklumat melalui keadaan kemudahan papan pemuka.
  • Paparan visual kandungan dengan menunjukkan hubungan dan gambaran besar pakar dalam pelbagai bidang penyelidikan.

Masa Depan Di Sini!

Ringkasnya, Portal KRSTE.my akan menjadi salah satu platform yang kaya dengan sumber yang bermanfaat untuk semua pencari ilmu dan maklumat. Ia berupaya menghubungkan semua yang terlibat dalam Penyelidikan, Pembangunan & Pengkomersialan (RD&C). Ketersediaan pelbagai Dashboards akan memudahkan penandaarasan dan pengukuran penanda aras sistematik dan lebih mudah, sementara penambahbaikan berterusan ciri-ciri dan fungsi-fungsinya akan menjadikan Portal KRSTE.my platform yang mesra pengguna dan kaya dengan ilmu pengetahuan.

Capaian Aplikasi

Jika anda telah berdaftar sebagai Pelanggan MASTIC, Klik di sini untuk Log Masuk atau Klik Daftar untuk ke halaman pendaftaran.