Langkau ke kandungan utama
Sila tunggu...
Is the information in the MASTIC Official Portal easy to access?
Write your valuable suggestions for us to improve our Official Portal.
Kategori Anugerah
Organisasi Pemberi Anugerah
Objektif Anugerah

Anugerah ini bertujuan untuk menggalakkan pendidikan sains inovatif dan kreatif di sekolah menengah. Kami berharap untuk menerima bukan sahaja esei dan cadangan tetapi juga kes-kes yang sudah berlatih, sebagai contoh:

 1. Panduan untuk pendidikan sains yang lebih baik, mis. cara yang akan membantu menyalurkan dan memperdalam minat pelajar dalam sains.
 2. Kaedah yang lebih berkesan untuk menjalankan eksperimen, cara-cara menggunakan peralatan dan cara untuk mendorong spontan dalam belajar.
 3. Reka bentuk bahan / alat pengajaran untuk eksperimen, pemerhatian dan seminar (peranti mudah, bahan mudah untuk mendapatkan, alat pendidikan audio-visual, dan lain-lain) dan contoh sebenar bagaimana ia digunakan.
 4. Aktiviti berkaitan lain.
Kriteria Kelayakan

Semua Pemohon dan Pemohon mestilah warganegara Malaysia dan guru yang berkelayakan atau pendidik yang terlibat dalam pendidikan sains di peringkat sekolah menengah (Borang 1 hingga Tahap 6 / "A") contohnya. guru sekolah menengah atau sekolah teknik dan kakitangan pengajar institusi penyelidikan pendidikan dan pusat pendidikan berdaftar (tidak termasuk pelajar)

Insentif
 1. Hadiah wang RM6,000 hingga RM10,000 setiap anugerah.
 2. Penerima anugerah pelari (hadiah wang tunai RM4,000)
 3. Anugerah sagu hati (hadiah wang tunai RM2,000)
 4. Lain-lain
 5. Sijil Anugera
Kaedah Permohonan
 1. Lengkapkan borang permohonan yang dibekalkan oleh MTSF dan hantar borang yang lengkap kepada MTSF di alamat surat yang dinyatakan di sini. Anda boleh meminta borang melalui poskad atau faksimile atau dari laman web MTSF.
 2. Jika pencapaian adalah kerja lebih daripada seorang, sila nyatakan "Pemohon Utama" dari kalangan mereka
Terakhir dikemaskini
10 Ogos 2022